ADVERTISEMENT
w ,

10 produktów spożywczych, których należy unikać przy wysokim ciśnieniu krwi

fasolka

1.Fasola w puszce

Warzywa w puszkach, zwłaszcza fasola, mają wysoką zawartość sodu, ponieważ jest on stosowany w celu przedłużenia okresu przydatności do spożycia. Fasola sucha jest tą, którą powinieneś wybrać. Taką fasolę moczysz i gotujesz. W rzeczywistości jest bardzo zdrowym wyborem posiłku ze względu na białko, błonnik i przeciwzapalne składniki odżywcze.

Dodanie fasoli do posiłku może również pomóc w utrzymaniu stałego poziomu cukru we krwi. Jeśli musisz jeść fasolę w puszce, możesz usunąć do 41% zawartości sodu poprzez płukanie jej w durszlaku przed przygotowaniem.

krem z pomidorów

Krem z pomidorów

zupa z bobu

Najlepszy marokański zdrowy przepis na zupę na polską zimę – zupa Bissara