Nie jest łatwo natychmiast zrzucić kilka kilogramów. Ludzie zawsze mówią, że należy zmienić styl życia, aby schudnąć i utrzymać smukłą sylwetkę. Mówi się nam również, że aby schudnąć, musimy zdrowiej się odżywiać i regularnie ćwiczyć. Cóż, to prawda, ale istnieją produkty, które kobiety powinny spożywać, gdy próbują schudnąć! Nic dziwnego, że to, co jesz, jest bezpośrednio skorelowane z tym, jak się ogólnie czujesz. Jeśli jesz zdrowo i spalasz więcej kalorii niż spożywasz, to tak, schudniesz, ale nie tylko. Będziesz mieć również zwiększoną ilość energii, mniej problemów zdrowotnych i lepsze zdrowie psychiczne. Jeśli jesteś kimś, kto chce dowiedzieć się więcej o produktach spożywczych, które pomogą Ci spalić tłuszcz, to dobrze trafiłeś! Przygotowaliśmy listę z badań dotyczących najlepszych rodzajów żywności spalającej tłuszcz. Upewnij się, że przeczytałeś do samego końca, ponieważ po odliczeniu produktów, które pomagają spalać tłuszcz, podamy Ci listę produktów, których absolutnie powinieneś unikać, gdy próbujesz zmniejszyć tłuszcz!
1. Owoce cytrusowe
Według badań przeprowadzonych w 2016 roku przez American Chemical Society, owoce cytrusowe mogą zapobiegać chorobom serca związanym z otyłością, cukrzycy i żywym chorobom. Jednym ze sposobów na zwiększenie ilości cytrusów w diecie jest dodanie ich do wody.
2. Orzechy włoskie
Od jakiegoś czasu wiemy, że jedzenie orzechów jest dla nas dobre, ale teraz wiemy, które z nich najlepiej jeść. Badanie opublikowane w czasopiśmie Diabetes, Obesity and Metabolism wykazało, że w szczególności orzechy włoskie zawierają składnik, który może zaspokoić apetyt, sprawiając, że czujesz się pełniejszy na dłużej. Spowoduje to, że będziesz mniej jeść!
3. Popcorn
University of Scranton przeprowadził badanie, które wykazało, że popcorn zawiera duże ilości polifenoli. Polifenole wiążą się z wieloma korzyściami zdrowotnymi, takimi jak lepsze trawienie i lepsze krążenie krwi. Jeśli nie dodasz soli, masła ani oleju może to być świetna zdrowa przekąska, która pomoże Ci schudnąć.
4. Jagody
Naukowcy z Havard University odkryli w 2016 roku, że zwiększenie dziennego spożycia jagód, takich jak jagody i truskawki, może pomóc ludziom schudnąć na dłuższą metę. Mówi się, że powodem tego jest to, że jagody zawierają duże ilości flawonoidów, które są powiązane z utratą wagi.
5. Całe ziarna
Badanie przeprowadzone na Uniwersytecie Tufts dowiodło, że ludzie, którzy spożywają trzy lub więcej dziennych porcji pełnych ziaren, takich jak płatki owsiane, mają o 10 procent mniej tłuszczu z brzucha niż ludzie, którzy jedli taką samą ilość białych węglowodanów. Mówi się, że dzieje się tak, ponieważ produkty pełnoziarniste są bogatsze w błonnik, co zapewnia sytość na dłużej.
6. Awokado
Badanie opublikowane w czasopiśmie Internal Medicine Review wykazało, że awokado może pomóc ludziom schudnąć z wielu powodów. Jednym z powodów jest to, że awokado jest bogate w wiele składników odżywczych, które pomagają zwiększyć spożycie błonnika, zdrowych tłuszczów, witamin E i C, kwasu foliowego, magnezu, miedzi i potasu.
[Sassy_Social_Share]