ADVERTISEMENT
w ,

Soczysta grillowana karkówka

karkówka

Rozpływa się w ustach, aż przypomina się sezon letni. A teraz taką karkówkę możesz przygotować o każdej porze roku. 

Potrzebujesz

– 4 plastry karkówki
– pół szklanki oliwy
– 3 łyżki musztardy Dijon
– 2 łyżki ostrego ketchupu
– 2 ząbki czosnku
– 1 mała cebula
– 1 gałązka świeżego rozmarynu
– 1 łyżeczka suszonej bazyli
– 1 łyżeczka suszonego oregano
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– sól i pieprz

Przygotowanie

Do miski włóż przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę pokrojoną w plastry oraz resztę składników. Do powstałej marynaty dodaj plastry karkówki, możesz wszystko przełożyć do woreczka foliowego i wstawić na minimum 2h do lodówki. Karkówkę smaż na patelni grillowej ok 7 min z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Jogurt z musem mango

Jogurt z musem mango

Tiramisu

Tiramisu