ADVERTISEMENT
w ,

Chrupiący dorsz w panierce

dorsz

Pyszny obiad dla dorosłych i dzieci. Polecam przygotować, panierka sprawia, że ryba jest chrupiąca i znika z talerza w mignięciu oka.

Potrzebujesz

– 4 filety z dorsza
– sok z cytryny
– cebula
– sól i pieprz
– 4 łyżki mleka
– 2 jajka
– szklanka płatków kukurydzianych
– sucha bułka
– 1 ząbek czosnku
– kawałek parmezanu
– gałązka rozmarynu
– sól pieprz

Przygotowanie

Filety z dorsza posól i popieprz z każdej strony oraz skrop sokiem z cytryny. Następnie na filety połóż pokrojoną w plastry cebulę. Odłóż na godzinę.

Suchą bułkę, parmezan, czosnek, rozmaryn i płatki dokładnie zblenduj. Jajka roztrzep na miseczne razem z mlekiem. Filety namocz w jajku a następnie w przygotowanej panierce. Smaż na oliwie kilka minut z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

roladki z wieprzowiny

Roladki z papryką i ogórkiem kiszonym

Deser z malinami

Deser jogurtowy z malinami