ADVERTISEMENT
w ,

Twarożek

Przepis na twarożek

Twarożek nie tylko dobry na kanapki ale też jako dodatek np. do placków ziemniaczanych.

Potrzebujesz

– biały twaróg (chudy, półtłusty jaki lubisz, ja robię od razu z całego opakowania)
– śmietana lub jogurt naturalny (daje mały kubeczek)
– można dodać trochę mleka opcjonalnie
– szczypiorek (ja dodaje cały pęczek)
– jeżeli lubisz możesz dodać szalotkę oraz zioła jakie lubisz, wedle uznania
– kilka sztuk rzodkiewki
– sól do smaku

Przygotowanie

Włóż do miski pokrojony szczypiorek, posyp szczyptą soli i rozgnieć, dodaj pokrojoną drobno szalotkę, rzodkiewki i inne zioła jakie lubisz. Następnie włóż twaróg do szczypiorku i rozgnieć drobno widelcem. Dodaj śmietanę lub jogurt, jeżeli konsystencja jest zbyt zbita możesz dodać trochę mleka.

gołąbki

Gołąbki

sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka z wędzonym łososiem