ADVERTISEMENT
w ,

Spaghetti bolognaise

spaghetti bolognaise

Smak tkwi w prostocie. Zamiast kupować gotowe sosy zrób samemu. Jest to sprawdzony sposób na spaghetti bolognaise.

Potrzebujesz

– makaron spaghetti
– ok. 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego
– kartonik lub więcej przecieru pomidorowego zależy jak dużo sosu lubisz
– 2 lub 3 ząbki czosnku
– średnia cebula
– oliwa
– odrobina cukru
– sól i pieprz
– oregano I bazylia
– starty parmezan

Przygotowanie

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, nie za dużą ilość, dodaj posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj mięso i smaż do złotego koloru, następnie dodaj posiekany drobno czosnek. Smaż przez chwilę, dodaj przecier, wszystkie przyprawy oraz trochę cukru. Na koniec przełóż ugotowany makaron do sosu, wymieszaj i można podawać na talerze. Gotowe danie posyp parmezanem w ilościach jakich lubisz i smacznego!

makaron z kurczakiem i gorgonzolą

Makaron z kurczakiem i gorgonzolą

Spaghetti z krewetkami

Przepis na Spaghetti z krewetkami, czosnkiem i natką pietruszki