ADVERTISEMENT
w

Papryczki faszerowane serkiem

Papryczki faszerowane serkiem

Lubicie takie przekąski?  Sprawdzą się na każdej imprezie domowej, czy rodzinnym spotkaniu. Znikną szybko ze stołu. 

Potrzebujesz

– 20 papryczek czereśniowych
– opakowanie serka mascarpone
– pół opakowania fety
– świerze zioła (kolendra, rozmaryn, oregano)
– 2 ząbki czosnku do farszu
– 4 ząbki czosnku do oliwy
– 2 łyżki octu jabłkowego
– oliwa
– sół i pieprz

Przygotowanie

Poucinaj papryczki od góry i usuń ze środka nasiona. Gotuj papryczki kilka minut w wodzie z octem. Mascarpone i fetę wymieszaj z solą, pieprzem oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw do schłodzenia. Ugotowane papryczki nafaszeruj masą serową, następnie włóż je do słoików. Do środka słoików włóż 2 żabki czosnku oraz gałązki świeżych ziół. Zalej papryczki gorącą oliwą i zakręć słoiki. Odstaw na kilka dni. Smacznego!

pasta ziemniaczana

Pasta ziemniaczana

ryż na mleku

Płatki ryżowe na mleku 🥛