ADVERTISEMENT
w ,

Pasta ziemniaczana

pasta ziemniaczana

Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to czas by wypróbować tę pyszną pastę jako dodatek do pieczywa na śniadanie.

Potrzebujesz

– pół kilo ziemniaków
– 200 ml kwaśnej śmietany
– 2 ząbki czosnku
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– sól i pieprz
– opcjonalnie zioła wedle uznania

Przygotowanie

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie obierz ze skórki i rozgnieć. Na patelni rozpuść masło i zeszklij drobno posiekaną cebulkę razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie wymieszaj ziemniaki z cebulą i czosnkiem. Do masy dodaj śmietankę, opcjonalnie zioła jakie lubisz oraz sól i pieprz. Odstaw pastę do lodówki na kilka godzin. Idealnie sprawdza się z pieczywem. Smacznego!

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Papryczki faszerowane serkiem

Papryczki faszerowane serkiem