Takie kolorowe śniadanie o poranku poprawi Wam humor. Delikatna, puszysta pasta rozpływa się w ustach. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to czas by przygotować. Smak na pewno Was zaskoczy.
Potrzebujesz
Pasta:- 3 średniej wielkości buraki- 2 ząbki czosnku – pół szklanki prażonych orzechów nerkowca- 50g sera feta- starty parmezan wedle uznania- 3 łyżki oliwy – sól i pieprz Dodatkowo:- plasterki awokado- rukola- kilka sztuk pomidorków koktajlowych
Przygotowanie
Buraki umyj ale nie obieraj ze skórki. Zawiń każdego buraka w folię aluminiową i piecz w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez około godzinę. Ostudzone buraki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na pastę zblenduj na jednolitą masę. Tak przygotowaną pastę możesz smarować na kanapki, a na to położyć plasterki awokado, rukolę i pokrojone pomidorki. Smacznego!