ADVERTISEMENT
w ,

Kremowa jajecznica

kremowa jajecznica

Dużo osób robi z jajecznicy tak zwaną podeszwę. Przedstawię Wam prosty sposób na idealną jajecznicę.

Potrzebujesz

– 2-3 jajka może być więcej w zależności jak bardzo jesteś głodny/głodna 
– łyżka masła (stosunkowo dodaj więcej w zależności od ilości jajek)
– sól, pieprz
– szczypiorek opcjonalnie

Przygotowanie

Rozpuść masło na patelni, wbij jajka, gdy białko zacznie się powoli ścinać delikatnie zacznij mieszać łopatką by nie uszkodzić żółtek. Gdy białko już będzie ścięte zmniejsz gaz do minimum i połącz białko z żółtkiem, rob to do czasu, gdy otrzymasz konsystencję, która Ci opowiada. Ja preferuje jajecznicę mniej ściętą.
Przełóż jajecznicę na talerz i opcjonalnie posyp szczypiorkiem dodaj szczyptę soli i pieprzu.
Smacznego! 

koktajl mango

Koktajl mango

pieczarkowa

Krem pieczarkowy