ADVERTISEMENT
w ,

Mus czekoladowy

mus czekoladowy

Idealny deser dla fanów czekolady. Jest puszysty, rozpływa się w ustach.

Potrzebujesz

– 2 tabliczki gorzkiej czekolady
– 250g śmietanki 30%
– 3 jajka
– 2 łyżki cukru
– szczypta soli

Przygotowanie

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij zw szczyptą soli na sztywna masę. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Do czekolady stopniowo dodawaj kolejno żółtka cały czas mieszając. W oddzielnej misce ubij śmietankę, następnie dodaj ją delikatnie do czekoladowej masy. Na koniec dodaj jeszcze białko i przełóż do miseczek. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe!

Bułeczki cynamonowe

Bułeczki cynamonowe

Naleśniki z serem

Naleśniki z serem