ADVERTISEMENT
w

Ciasto marchewkowe

ciasto marchewkowe

Jest tak dobre, że zniknie w ciągu kilku minut. Przepis na dwie średnie blaszki keksowki.

Potrzebujesz

– 4 duże marchewki
– szklanka jogurtu naturalnego
– pół szklanki oleju lub roztopionej margaryny
– 4 jajka
– 5 łyżeczek cynamonu
– 1,5 szklanki cukru
– pół łyżeczki soli
– 2 łyżeczki sody
– 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 4 szklanki mąki pszennej

Przygotowanie

Marchewkę obierz i rozdrobnij w blenderze. Suche składniki połącz ze sobą (mąkę przesiej, ciasto będzie bardziej puszyste). Resztę składników wymieszaj trzepaczką lub mikserem w oddzielnym naczyniu, następnie dodaj do tego wcześniej połączone suche produkty oraz rozdrobnioną marchewkę. Wymieszaj dokładnie wszystko i włóż do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Piecz ok 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. Szybko i taaak pysznie! Na święta w sam raz.

kanapki z awokado i jajkiem

Kanapki z awokado i jajkiem

pielmieni

Pielmieni