Pyszny i zdrowy przepis na kolorowe danie. Sprawdzi się zarówno na obiad jak i jako dodatek na przyjęciu, który na pewno wzbudzi zainteresowanie gości. Przepis jest prosty w przygotowaniu, bez problemu możesz zabrać taki posiłek ze sobą do pracy, czy na uczelnie.
Potrzebujesz
- 10 sztuk papieru ryżowego- 100 g wędzonego tofu- liście całaty - czerwona cebula- 1 marchewka -1 czerwona papryka- awokado- 1 ogórek- kawałek czerwonej kapusty- mango
Przygotowanie
Wszystkie warzywa, mango i tofu pokrój w słupki, a cebulę w piórka. Arkusz papieru zamocz w wodzie, połóż go na blacie i włóż do niego wybrane warzywa. Możesz komponować składniki wedle uznania. Następnie zwiń papier w ten sam sposób jak gołąbki, Powtórz czynność do skończenia papieru. Gotowe spring rollsy maczaj w sosie. Smacznego!
Zostaw komentarz