Rozpływa się w ustach, aż przypomina się sezon letni. A teraz taką karkówkę możesz przygotować o każdej porze roku.
Potrzebujesz
- 4 plastry karkówki
- pół szklanki oliwy
- 3 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki ostrego ketchupu
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 1 łyżeczka suszonej bazyli
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz
Przygotowanie
Do miski włóż przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę pokrojoną w plastry oraz resztę składników. Do powstałej marynaty dodaj plastry karkówki, możesz wszystko przełożyć do woreczka foliowego i wstawić na minimum 2h do lodówki. Karkówkę smaż na patelni grillowej ok 7 min z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Zostaw komentarz