Roladki schabowe z salami i suszonymi pomidorami to danie, które łączy w sobie soczystość mięsa, intensywny smak salami oraz słodycz suszonych pomidorów. Delikatne wnętrze z rozpuszczającą się mozzarellą sprawia, że każdy kęs to eksplozja smaków. To przepis idealny na rodzinny obiad, elegancką kolację lub specjalne przyjęcia. Przygotowanie roladek jest prostsze, niż się wydaje, a efekt na talerzu zachwyci każdego.
4 plastry schabu (ok. 150 g każdy)
8 plastrów salami (możesz użyć włoskiego lub hiszpańskiego)
8 suszonych pomidorów (z oleju, osączonych)
100 g sera mozzarella (pokrojonego w paski)
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki (dla smaku i koloru)
1 łyżka oliwy z oliwek (do smażenia)
Wykałaczki lub sznurek kuchenny (do zabezpieczenia roladek)