• Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O Mnie
  • Skontaktuj się z nami
menu icon
go to homepage
  • Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O Mnie
  • Skontaktuj się z nami
search icon
Homepage link
  • Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O Mnie
  • Skontaktuj się z nami
×

Strona główna » Dania Główne

Paszteciki z grzybami z ciasta francuskiego

Opublikowano: 1 lis 2022 · Zaktualizowano: 15 lis 2022 przez Katarzyna Arraf · Ten wpis może zawierać linki afiliacyjne · Leave a Comment

Tweetuj
Udostępnij
Przypnij1
Udostępnij
1 Udostępnień
paszteciki

Paszteciki z grzybami z ciasta francuskiego to idealny dodatek do czerwonego barszczu na święta. Potrzebujesz grzyby, cebulę i ciasto francuskie, Możesz dodać również kapustę. Jeden z moich ulubionych przepisów na szybką słoną przekąskę. O tej porze roku można zebrać sporo grzybów, które będą potrzebne do wykonania tego przepisu. Jeżeli jest już po sezonie można wykorzystać grzyby z zamrażalnika lub jeżeli nie masz, możesz użyć pieczarek. Przepis jest bardzo prosty potrzebujesz tylko kilku składników.

Do przygotowania pasztecików z grzybami z ciasta francuskiego potrzebujesz:

  • ok 300g grzybów różnego rodzaju, mogą być pieczarki
  • 1 duża cebula
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec do smażenia

Jak przygotować paszteciki z ciasta francuskiego:

Muzyka: Call Me
Muzyk: LiQWYD
URL: http://www.soundcloud.com/liqwyd

Ciasto francuskie wyjmij z lodówki na ok 20 min przed gotowaniem. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni roztop kawałek smalcu i włóż posiekaną cebulkę. Gdy cebula już się zeszkli dodaj pokrojone drobno, uprzednio ugotowane grzybki lub świeże pieczarki. Smaż wszystko przez kilka minut. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku. Odstaw grzyby do ostygnięcia.

Czas na ciasto francuskie. Pokrój ciasto na kwadraty o wielkości takiej jaką preferujesz. Na środek każdego kwadratu dodaj po łyżce lub po 2 łyżki farszu i zawiń w odpowiedni kształt. Włóż ciasto do piekarnika na kilkanaście minut. Czas pieczenia i temperaturę masz zapisaną na opakowaniu ciasta francuskiego. Podglądaj co jakiś czas czy ciasto już wyrosło i się zarumieniło, to znak, że jest już gotowe. Smacznego!

Ps. polecam wypróbować mój genialny przepis na faszerowane papryczki.

Tweetuj
Udostępnij
Przypnij1
Udostępnij
1 Udostępnień

Przejdź dalej →

  • Pierogi Ruskie na Wigilię
    Pierogi Ruskie na Wigilię – klasyka polskiego stołu
  • Krokiety z Pieczarkami i Serem
    Krokiety z Pieczarkami i Serem – chrupiące, złociste i pełne smaku
  • Gęś Pieczona na Świętego Marcina – Tradycyjny Przepis
    Gęś Pieczona na Świętego Marcina – Tradycyjny Przepis
  • Kapusta z ziemniakami i boczkiem – tradycyjny, domowy smak
    Kapusta z ziemniakami i boczkiem – tradycyjny, domowy smak

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ocena Przepisu




Witamy !

W Kuchni Katarzyny! Tutaj znajdziesz proste i pyszne przepisy pełne miłości i smaku. Moja rodzina nazywa mnie Kasia – zainspiruj się!

Dowiedz się więcej o mnie

Przepisy wirusowe !

  • przepisów na krokiety
    10 przepisów na krokiety – klasyczne, świąteczne i nowoczesne pomysły
  • sałatki na święta
    23 sałatki na święta – kolorowe, pyszne i wyjątkowe przepisy na Wigilię i nie tylko
  • 7 przepisów na pierogi na Wigilię
    7 przepisów na pierogi na Wigilię – tradycja, smak i domowe ciepło
  • dania na 1. i 2. dzień Świąt
    15 przepisów na dania na 1. i 2. dzień Świąt – tradycyjne i pyszne pomysły

Zakończ Deserem

  • Cytrynowe ciasteczka z kaszy manny
    Cytrynowe ciasteczka z kaszy manny – pękające, puszyste i pełne smaku
  • Rogaliki z Budyniem
    Rogaliki z Budyniem – mięciutkie, waniliowe i rozpływające się w ustach
  • Sernik z Chałwą i Polewą Czekoladową
    Sernik z Chałwą i Polewą Czekoladową – kremowy, elegancki deser na każdą okazję
  • Tort Czekoladowy z Kremem i Polewą
    Tort Czekoladowy z Kremem i Polewą – idealny na każdą okazję

Footer

Badać

Znajdź to, czego szukasz:

Przeglądaj cały przepis

↑ Powrót na górę
Smakidnia

Przydatne Informacje

  • Polityka Prywatności
  • Warunki korzystania z usługi
  • Polityka prywatności GDPR

Kontakt

  • Skontaktuj się z nami
  • O Mnie

Copyright © 2025 Smakidnia.pl