Pancakes z jabłkami i cynamonem

Kto się skusi na takie słodkości? Takich naleśników jeszcze nie jedliście. Smak jabłka idealnie komponuje się z masłem orzechowym. Warto spróbować!

Potrzebujesz

- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 2 duże jabłka
- 4 łyżki masła
- szczypta soli
- masło orzechowe

Przygotowanie

W naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Oddzielnie zmiksuj jajka, mleko, miód i 2 łyżki rozpuszczonego masła. Połącz suche składniki z masą jajeczną. Dodaj 1 starte na dużych oczkach jabłko wymieszaj wszystko łyżką. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni do naleśników. W rondelku rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż pokrojone w kostkę jabłko. Gotowe naleśniki posyp jabłkami i polej masłem orzechowym. Smacznego!

Comments

No Comments