Pyszne zarówno jako przekąska jak i danie główne. To idealny sposób na niejadka. Każdy z domowników będzie zadowolony z takiego obiadu.
Potrzebujesz
– pół kilograma mięsa z udek kurczaka
– 2 jajka
– 3 łyżki mleka
– sucha bułka
– szklanka płatków kukurydzianych
– łyżeczka słodkiej papryki
– sól i pieprz
Przygotowanie
Mięso pokrój na mniejsze kawałki i przypraw solą, pieprzem, papryką, możesz dodać dodatkowe przyprawy jakie lubisz. Odstaw mięso na godzinę do lodówki. Jajka roztrzep z mlekiem. Bułkę zblenduj razem z płatkami kukurydzianymi. Gotowe mięso maczaj w jajku a następnie w przygotowanej panierce. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub oliwą i smaż do zarumienienia z każdej strony. Podawaj z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub warzywami. Smacznego!