Puszyste bułeczki wypełnione wyrazistym nadzieniem inspirowanym smakami Meksyku. Idealne na każdą okazję – od imprez po rodzinne obiady. Pikantne, aromatyczne i niezwykle sycące!
For the Dough:
500 g mąki pszennej
250 ml ciepłej wody
7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych drożdży)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
For the Filling:
250 g mięsa mielonego (wołowego, drobiowego lub wieprzowego)
1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej)
1 mała puszka kukurydzy (odsączonej)
1 cebula (drobno posiekana)
1 papryczka chili (drobno posiekana, opcjonalnie)
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
Sól i pieprz do smaku
200 g tartego sera cheddar lub mozzarella
1 łyżka oleju do smażenia