Słodkie bułeczki, które rozpływają się w ustach. Polecam wypróbować ten przepis. Zapach cynamonu skusi wszystkich domowników.
Potrzebujesz
Ciasto:
– 3 szklanki mąki
– 4 łyżki cukru
– 3/4 szklanki ciepłego mleka
– 2 jajka
– opakowanie suchych drożdży
– 40g masła
– szczypta soli
Farsz:
– 4 łyżki cynamonu
– szklanka brązowego cukru
– 100g ciepłego masła
Dodatkowo:
– 1 jajko
Przygotowanie
W misce połącz drożdże, mleko, cukier i 2 łyżki mąki. Odstaw na parę minut. Dodaj przesianą mąkę. Teraz dołóż roztopione masło, jajka i sól, dobrze wymieszaj i odstaw by wyrosło na ok 1.5h .
Ciasto rozwałkuj na duży prostokąt. Posmaruj wierzch ciepłym masłem po całej powierzchni następnie posyp wymieszanym cukrem z cynamonem. Zwij ciasto w rulon. Krój ciasto na kawałki ok 4cm. Wyłóż bułeczki na blachę przykryta papierem do pieczenia i odstaw na 30 min pod przykryciem. Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem. Piecz w 180 stopniach ok. 30 min. Smacznego!