Smakidnia

  • Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O mnie – SmakiDnia.pl
  • Skontaktuj się z nami
menu icon
go to homepage
  • Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O mnie – SmakiDnia.pl
  • Skontaktuj się z nami
search icon
Homepage link
  • Przepisy
    • Śniadania
      • Jajka
      • Mleczne
      • Tosty i Kanapki
      • Pasty
    • Sałatki
      • Przystawki
    • Zupy
    • Dania Główne
      • Dania z Drobiu
      • Dania z Wieprzowiny
      • Dania z Wołowiny
      • Dania Wegetariańskie
      • Na Słodko
      • Ryby i Owoce Morza
      • Makarony
      • Pierogi
    • Desery i Ciasta
      • Koktajle
      • Babki
      • Desery
      • Serniki
    • Świąteczne Przepisy
      • Sylwester
      • Wielkanoc
      • Wigilia
  • O mnie – SmakiDnia.pl
  • Skontaktuj się z nami
×

Strona główna » Dania z Wołowiny

Bakłażan faszerowany mięsem w sosie pomidorowym

Opublikowano: 5 lut 2022 · Zaktualizowano: 16 mar 2022 przez Katarzyna Arraf · Ten wpis może zawierać linki afiliacyjne · Leave a Comment

Takiego dania pełnego smaku dawno nie jedliście. Pokochacie ten przepis od pierwszego kęsa. Uwielbiam smak bakłażana, choć wydaje mi się, że w Polsce nie jest jeszcze tak mocno popularny. Bakłażan ma delikatny smak i rozpływa się w ustach. W połączeniu z mięsem mielonym w sosie z soczystych pomidorów to przepis na niesamowicie smaczny posiłek. Dobrej jakości produkty to przepis na dobre danie. Ja do tego przepisu używam wołowiny, możesz wymienić ją na taki rodzaj mięsa jaki preferujesz. Zapraszam do skorzystania z przepisu na bakłażana faszerowanego mięsem mielonym.

Potrzebujesz:

– 3 bakłażany
– ok. 500g mielonego mięsa wołowego
– kartonik przecieru pomidorowego lub krojone pomidory w puszce
– 2 lub 3 ząbki czosnku
– średnia cebula
– oliwa
– odrobina cukru
– sól i pieprz
– oregano I bazylia wedle uznania
– starty parmezan lub żółty ser czy mozzarella

Przygotowanie:

Bakłażany przekrój na pół oraz nożem zrób przecięcia w miąższu tak by tworzyły kratkę. Posyp bakłażana solą i odstaw na 2h. Na koniec polej bakłażany oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut w 180 stopniach. Na patelni rozgrzej oliwę, nie za dużą ilość, dodaj posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj mięso i smaż do złotego koloru, następnie dodaj posiekany drobno czosnek. Smaż przez chwilę, dodaj przecier, wszystkie przyprawy oraz trochę cukru.
Gdy bakłażany będą gotowe wydrąż cały farsz i dodaj do mięsa mielonego. Wymieszaj wszystko i gotowy farsz nałóż do wydrążonych bakłażanów. Posyp wszystko ulubionym serem i piecz jeszcze 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jestem pewna, że to danie zniknie migiem z Waszych talerzy!

Zapraszam do skorzystania również z przepisu na:

Spaghetti z pulpecikami z sosem pomidorowym - Smakidnia

Przejdź dalej →

  • Frytki Cheeseburgerowe
    Frytki cheeseburgerowe
  • Gulasz wołowy z ziemniakami i marchewką
    Gulasz wołowy z ziemniakami i marchewką
  • Fit stir-fry z mielonym mięsem i warzywami
    Fit stir-fry z mielonym mięsem i warzywami
  • Wątróbka Wołowa Duszona z Cebulą
    Wątróbka Wołowa Duszona z Cebulą

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Smakidnia - Strona z łatwymi i pysznymi przepisami kulinarnymi. Znajdziesz tu inspiracje na różnorodne dania, od słodkich wypieków po wykwintne obiady. Każdy przepis jest dokładnie opisany i ilustrowany, aby ułatwić gotowanie. Idealne miejsce dla miłośników gotowania i eksperymentowania w kuchni.

Witamy !

W Kuchni Katarzyny! Tutaj znajdziesz proste i pyszne przepisy pełne miłości i smaku. Moja rodzina nazywa mnie Kasia – zainspiruj się!

Dowiedz się więcej o mnie

Przepisy wirusowe !

  • Chrupiące ziemniaczki z przyprawami
    Chrupiące ziemniaczki z przyprawami
  • Zupa z Cukinii z Białą Fasolą
    Zupa z cukinii z białą fasolą – letni krem pełen smaku
  • Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
    Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
  • Ciasto bez pieczenia z kremem i czekoladą
    Ciasto bez pieczenia z kremem i czekoladą

Zakończ Deserem

  • Drożdżówki z budyniem i jagodami
    Drożdżówki z budyniem i jagodami
  • Drożdżówki z budyniem, jagodami i kruszonką
    Drożdżówki z budyniem, jagodami i kruszonką
  • Cytrynowy deser bez pieczenia
    Cytrynowy deser bez pieczenia
  • Puszysty deser truskawkowy bez pieczenia
    Puszysty deser truskawkowy bez pieczenia

Footer

↑ Powrót na górę

O

  • Polityka Prywatności
  • Warunki korzystania z usługi
  • Polityka prywatności GDPR

Newsletter

  • Zarejestruj się! aby otrzymywać e-maile i aktualizacje

Kontakt

  • Skontaktuj się z nami
  • O Mnie

Copyright © 2024 Smakidnia.pl